Huolellisella suunnittelulla onnistunut yrityskauppa

Helabo Oy toimi ostajan neuvonantajana kesällä toteutetussa liiketoimintakaupassa, kun Woima-Tuotanto Oy myi varaosaliiketoimintansa uudelle yritykselle. Kaupan myötä toteutettiin myös sukupolvenvaihdos, kun aiempi yrittäjä jäi eläkkeelle. Kaupassa uusi yhtiö otti haltuunsa myös jo kolmekymmentä vuotta toimineen yrityksen nimen, varaston ja liiketoiminnan.

Niklas Mikkola, Woima-Tuotanto Oy

”Toinen yrityksemme on toiminut sprinklerijärjestelmien suunnittelijana ja laitetoimittajana pitkään. Nyt perustettu uusi yhtiö tukee muuta liiketoimintaamme ja saimme merkittäviä synergioita toimintaamme.”, Woima-Tuotanto Oy:n toimitusjohtaja Niklas Mikkola kertoo. Woima-Tuotannon varasto toimii nyt Turun Skanssin alueella, mistä paketit lähtevät eri puolille Suomea. ”Olemme päässeet kaupan jälkeen jatkamaan vanhan yrittäjän perustamaa varaosaliiketoimintaa todella vauhdikkaasti ja alku on vastannut täysin odotuksiamme”, Mikkola jatkaa.

Yrityskauppa oli Mikkolan mukaan kohtuullisen pitkä, mutta sujuva prosessi. ”Kävimme myyjän kanssa pitkät ja hyvähenkiset keskustelut. Mukaan liittyi matkan varrella Helabon toimitusjohtaja Juha Aitos, joka neuvoi meitä prosessin vaiheissa ja hänestä oli meille iso apu. Meille yrityskaupat eivät ole jokapäiväistä hommaa ja ammattilaisen mukaan saaminen auttoi meitä todella paljon”, iloinen toimitusjohtaja jatkaa.

Helabon palveluihin kuuluvat talouspäällikköpalveluiden lisäksi konsultointi ja yritys laatii tarvittavat asiakirjat. Tässä kaupassa Woima-Tuotanto käytti Helabon palveluita hyvin laajasti ja yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa. ”Yhteistyösopimuksemme mukaisesti olemme Woima-Tuotannon käytettävissä aina, kun tarvetta talousosaamisellemme ilmenee. Ja kustannukset luonnollisesti pysyvät asiakkaalle kurissa, kun palveluista maksetaan vain käytön mukaan ilman kiinteitä kustannuksia. Tässä taloustilanteessa vain harvan asiakkaan kannattaa palkata oma talousihminen, kun tarve osaamiselle on lyhytaikainen”, Juha Aitos kertoo.